Söndag

Nu e de Söndag. Jobb imorgon.  Ny inskolning. Jag är heeelt slut!!
Precis varit o ätit med Mr J.. Idol-andreas var o sjöng på Dockan.... såååå mesig kille! Han bara "ååååå va mkt folk här är ikväll, åå ni e helt fantastiska" huuum de va typ max 30 pers som var där.. haha.... OMG säger jag bara!

ajja... tänkte iallafall ladda upp en video till ifrån igår..
 
I väntan på bussen spelades detta in :


Bowling - utgång

Igår va de big bowl med Madde som gällde.  Riktigt skoj faktiskt. haha vi råkade hamna brevid ett gäng om hade svensexa..  Fick en beundrare dock... haha... riktigt jobbig kille/man.. men de va riktigt roliga de killarna.. OMG!! haha... fast alla historierna får jag berätta privat för de som vill veta =)
Fick även erbjudande om one night stand.. haha (fast av några andra killar..)
Det blev mkt dricka iallafall.. o vi spelade 4 omgångar bowling och vann 2 var, så de va ganka lika :D

Sen stack vi hem till mig iallafall.. och drack turkisk peppar shot. Hade dock inga shot glas så fick ta vanliga glas istället ;) haha... och alla som var med på Valborg vet om att Turkisk peppar är inte bra för oss! inte alls! haha..

Sen drog vi in till stan o gick runder, hamnade till slut på en bar på lilla torg..
En riiiiktigt trevlig kväll iallafall.. och snart blir de inflyttningsfest här ;-)





Gårdagens festoutfit

Gårdagen outfit var oooootroligt enkel!!! Vita byxor och svart linne. men de funkade ändå :D




dagens outfit - stan

Nu hade jag tänkt snart åka in till stan en sväng.. måste köpa lite nytt smink o så.. handla upp min lön ;)

Såhär ser jag ut idag när de är såå fint väder ;)


mysig dag!

Igår va en himla mysig dag/kväll/natt.

Stan(och kollade på alla som hade nollning :P) , air-hockey (du vet jag vet vem som vann!! ;D) , film och väldigt trevligt sällskap! Bättre kan man väll inte ha de en Onsdag eftermiddag/kväll...

Nu är jag trött som få!!! även fast jag tog en liten tupplur på Jobbet.  Vill helst bara gå å lägga mig... men vafan klockan är inte ens nio!!!

Dagens outfit

Tog ett snabbt kort på dagen outfit precis... inte så hemskt bra kort dock! haha..
slappe jobb kläder ;) man  kan ju inte vara hur "fin" klädd som helst när man jobbar på dagis ;)
                                                                                    
                                                         


moln så långt ögat kan nå..

Igår regnade de hela hela hela dagen och hela hela hela kvällen, säkert hela hela hela natten oxå.
Från jag vaknade tills jag gick o la mig så regnade de!
Sikket Malmö väder alltså!

Idag är de moln så långt ögat kan nå..
Vart tog sommaren vägen????

Idag har jag tvättat. 7-12.. fast måste erkänna att jag gick o la mig mellan tvättarna :)
Snart kommer mina föräldrar igen med lite ikea saker + liten söt micro.

Mina föräldrar var här 11-20 igår... men så annorlunda lägenheten ser ut nu..
så fiiin!!

Igår fick ni bilder på köket, när resten e helt klart så kommer bilder på de med!!!

Nya köket

Äntligen är mitt kök NÄSTAN klart... små saker kvar bara..

Före


Efter


Vad tycker ni?? kommentera gärna ;)

Lite små saker som ska göras.. ska kakla lite till vid fläkten.. sätta upp belysning och ta bort skåpet ovanför kylen. ser inte klokt ut ;) haha

Dagens outfit!


Dagens outfit - fulade mig med kameran lite ;)
Idag har mina föräldrar o småbröder varit här.. fixat med lägenheten lite. Köket är nästan färdigt nu...
ikväll kommer bilder.
Så tråkigt väder idag! regn regn regn hela dagen och än har de inte slutat ;)

Puss på er sötnosar.

jobbig dag


Har en sån dära jobbig dag idag... eller huum "inte tycka om mig själv"-dag.
Inte nöjd med nåt med mig själv idag... vill bara gå o lägga mig o glömma bort mig själv..
Är kanske för att jag är så förbannat trött!!
Hoppas att de blir en bättre dag imorgon!

Blev ingen träning idag... kanske lika bra de.
Har ju fått en glasbit eller nåt i foten. Gör skit ont!!!

Pappa har målat hallen grå idag... (ifrån rosa) blev skit fint!  Brandvarnaren började pipa när jag skulle göra köttbullar.. haha... tur att pappa var här!

Engagerade bloggar - Augusti

Att leva ett grönare, mer resurssnålt liv innebär ju också att köpa färre prylar. Varje nytillverkad sak du köper bär på en miljö- och klimatbelastning; den har tillverkats av råvaror (som ju inte uppstår av sig själva), den har tillverkats (med större eller mindre energiåtgång), och den har transporterats till butiken och/eller hem till dig (med hjälp av fossila bränslen). Hur stor belastningen är varierar naturligtvis mycket. Men ingen nytillverkad pryl som är ute i den "stora" ekonomin är helt utan miljöbelastning.

Så att avstå från att köpa nya saker innebär nästan automatiskt ett grönare liv. Och det är vackert så. Men det ger oss också anledning att fundera över svåra frågor som: vad behöver jag egentligen? Var är en nödvändighet, vad är bara ett önskemål? Behöver jag köpa nya kläder eller har jag bara lust att göra det? Behöver jag byta ut soffan/renovera köket/byta bil eller är jag bara väldigt sugen på att göra det? Det finns inga enkla svar på sådana frågor; var och en måste hitta sina egna. Men det finns all anledning att verkligen tänka och inte bara reflexmässigt säga "jag behöver verkligen köpa (fyll i valfri pryl)".

Frågan om vad som är behov, önskningar, lust, vad som är grundläggande överlevnadsbehov och vad som är mer sociala behov, tryck från omgivningen, statusmarkeringar etc. har stötts och blötts av ett otal tänkare. De rena överlevnadsbehoven är kanske de enklaste att definiera: vi behöver mat, vatten, sömn, skydd mot väder, skydd mot insekter och rovdjur och vi behöver sociala relationer - få människor kan leva helt utan kontakt med andra, vi är sociala djur!

Och det är i samspelet med andra som det här med behov snurrar till sig. För i väldigt många kulturer är prylar ett sätt att visa var man hör hemma i gruppen och inte minst till vilken grupp man hör. Kläder är väl det tydligaste exemplet. I nästan alla kulturer bär kläder, smycken och smink på ett socialt budskap (tänk t.ex. på slöjor, palestinasjalar, hemstickade yllemössor, gubbkepsar eller små prydliga hattar à la kungahuset). I vår egen kultur kan tillhörighet ibland kräva rejält mycket konsumtion!

Tillhörigheten till en grupp är så viktig för de allra flesta (även om den ibland är ganska omedveten) att det verkligen kan kännas som ett "behov" att skaffa sig de prylar som behövs för att man ska passa in, oavsett om det är en palestinasjal eller en svindyr bil. Och eftersom vi lever i en konsumtionskultur finns det nog också en rädsla hos många att avvika genom att verka "fattig" (jag sätter det inom citationstecken eftersom också den fattigaste svensk är oändligt mycket rikare materiellt än de flesta på jorden). Och att leva ett resurssnålt liv kan ju verkligen se ut som att man lever ett "fattigt" liv, att man inte "lyckats" för att man inte köper grejer. Att ha slitna kläder, få elektroniska pryttlar, äta enkelt, nöja sig med det man har, spara på värme och varmvatten, spara på el, semestra hemma, låna/byta/loppisfynda i stället för att köpa nytt kan nästan bli ett socialt stigma. I en barnfamilj finns t.ex. rädslan för att barnen ska mobbas om de inte får samma kläder och pryttlar som sina kompisar.

Grupptrycket blir ju också stort på många arbetsplatser där det finns mer eller mindre tydliga klädkoder som talar om hur du bör se ut på jobbet. Tack och lov är arkeologer ett ganska slafsigt släkte där klädkoden främst är "bekvämt och praktiskt"! Men många känner ett mer eller mindre uttalat tryck att ha speciella kläder, skor, smink etc. för att passa in på jobbet.

Ekoreko-folket är inte heller oskyldiga i sammanhanget. Hur lätt är det inte att köpa en onödig grej bara för att den är "ekologisk"? Visst, det är bra att köpa t-shirtar i ekobomull. Och det är ännu bättre att slita på sina gamla ett tag till. Eller att sy om. Eller att köpa second hand. Fast man är ju inte lika övertydligt ekoreko om man bara fortsätter att använda sina gamla kläder... här kommer tillhörigheten in igen. Genom att köpa ekologiskt, kravmärkt o.s.v. så visar man ju klart och tydligt att man hör hemma i den lilla "medvetna" gruppen som "tar ansvar" och "försöker göra något för miljön/klimatet". Men tänk igen - vad är viktigast? Att visa vart man hör eller att verkligen leva resurssnålt?

Att bestämma sig för att helt sluta köpa kläder och prylar under en period (eller att t.ex. bara köpa begagnat) sätter hela det här tänkesättet på sin spets. Det kan också bli en rejäl utmaning för omgivningen! Och jag tror det är jätteviktigt, för så här kan vi inte hålla på! Vi kan inte leva i ett samhälle där konsumtionen hela tiden trissas upp. Nånstans, nångång kraschar det och då är det bättre att mjuklanda genom att börja ifrågasätta NU!
 
Författare är Christina från "Elinsträdgård" - http://elins-tradgard.blogspot.com/ 
 
Projektets drivande blogg är http://www.globalthought.blogg.se/, kontakta [email protected]

Jobb imorgon!

Imorgon är de jobb igen. Tidiga morgnar. Måste ta bussen 06.28. vilket menas att jag måste upp typ 05.45, vilket är så hemskt tidigt så jag inte ens vill tänka på de... då kan jag inte gå å lägga mig 3.00 som jag gjorde i natt minsann.

Klockan 10.00 imorgon börjar min första inskolning för i höst. Viggo tror jag han heter. De e ett sött namn.. hoppas han oxå är söt.. haha!

Faan jag vill ha en bil! eller cykel... tror de lutar mot en cykel. även fast jag saknar att köra bil!!
Så skönt de skulle vara när man ska handla och sådära..

I torsdags tog jag bussen in till stan, och gick hem (yeeey!)
I fredags gick jag in till stan med mamma o lillebrorsan och åt lunch på malmöfestivalen! Gick även hem (ännu mer yeey)
I fredags kväll gick jag in till stan ännu en gång, OCH HEM! (Super yeeey)
Igår gick jag in till stan och HEEM (mest yeeey)
Att gå in till stan tar typ 20 min ungefär... så de e en skön promenad, och GUUUD va duktig man känner sig...


Biljakt!

Biljakt precis där jag bor (typ)
)

soft - outfit

Idag känner jag mig som en hip hoppare.. haha :P  mys outfit även kallad!

Dagen festival outfit

Såhär såg jag ut idag. Tog min illrosa/röda tröja, så jag skulle synas!! hihi

Inte så snygg bild dock!

Rix fm festivalen!

Jag och Madde var och kollade på rix fm festival på malmöfestivalen idag. Så  kul vi hade.
Lite filmer därifrån och lite kort kommer här! Observera den ursnygga gitarristen! De vi såg var då Amy diamond, patrik isaksson, ronnedahl, e-type, Ola, sanna nilsen, kurt nilsen(?), hon som sjöng för norge i schlager festivalen. huuum säkert glömt nån!!

Film 1 - där finns t.o.m jag med.


Film 2





Och lite kort!!





Filmer

haha fick precis massa festfilmer av Madde. OMG! så kul det e o se på!!

Börja träna..

Jag vill så gärna börja träna! Min kropp är så sunkig!!
Men vill ju gärna ha nån och träna med, ngn som ställer upp?

Boktips - Maria Eriksson

Jag måste säga! Jag bara älskar Maria Erikssons böcker. Jag är svårflörtad när de gäller böcker, så när jag hittar nån jag gillar så måste jag bara fortsätta och läsa. Idag har jag köpt hennes nya tillskott. Emma,Mias dotter.

Telia

Fick precis min Telia räkning.. får dock bara räkning var tredje månad, men ändå.. 937 kr!!!
Från och med nu så får folk ringa mig istället. har ju ingen hemtele.

Såhär mkt har jag spenderat:
23 samtal till telias mobilabonnemang
208 samtal till övriga svenska mobilabonnemang
59 samtal till fasta nätet

48 sms till telias abonnemang
428 sms till övriga svenska abonnemang
5 mms till övriga svenska abonnemang

Har inte världens bästa ekonomi just nu, så för mig e detta mkt pengar!

Pengar Pengar Pengar

Jag vet man ska inte prata om pengar! Men idag har pappa fått 100 000 av min farfar :D och vi barn (4 st)  får X antal tusen var av de 100 000.. I realy realy need that money. såå I am happy! Oh so happy!

Welcome home to Sweden!

Nu har Mr J kommit hem till sverige (kom ioförsig i helgen). Han har varit i LA i 2 veckor.

Jag fick världens snyggaste Tommy hilfiger väska! I love it!



Han hade oxå BLAND ANNAT köpt dessa skiit snygga ferrari skorna!
Kram och hej!

Värnhem

Misshandel på Värnhem Det pissade blod ifrån halsen!!!!!!!
Vilket område e de jag har flyttat till egentligen... :P


Brorsan på dejt..

Precis när jag ringde hem  så sa mamma "oh vet du var Karl är (min snart 18 åriga bror)? han är och fikar med en tjej han träffat på en fest" och då tänkte jag "OMG! min bror har börjat dejta" hihi... så kul!! han börjar bli stor..


Hyllorna ifrån Köpenhamn


Dessa hyllorna köpte jag på Systrarna Greene(stavning?) kostade lite mer än 200 danska kronor.
Kommer passa så bra på mi tv bänk.

så snygg..

Så jävla snygg min rörmockare är! Vi bodde grannar när vi bodde i vårt förra hus. När vi var mindre. Han är dock ett par år äldre. över 30 typ. Han har typ rest jätte mkt över hela världen och har fru och barn. OMG! Jag dör!!!!!!!!

Copenhagen!

Idag har jag varit i köpenhamn tillsammans med pappa,min äldsta lillebror, min kusin Sofia och min moster. Sån tur att Sofia var med, för hon pluggar i Danmark(århus), så hon fick sköta allt snack och översätta till oss.. haha :P Sån noll koll vi har på danska alltså..
Härlig shopping. Härligt väder. Härligt sällskap, vad kan man mer begära?
Tänkte lägga upp lite bilder på vad jag handlat.

Väska

299 danska kr ca köpte jag denna på Accessorize

Jeans och Tröja

Tröjan köpte jag på H&M för 179 danska kr.
Jeansen köpte jag på Bik bok för 399 danska kr.
De affärerna finns ju i malmö med, I fell in love. 

"Halsduk"

Blev väldigt dåliga kort, så man ser inte riktigt charmen med denna halsduken. men väldigt fin e den.
Fick denna av min moster. Den är köpt på Magasinet för 200 danska kr.

Köpte även vita hyllor, men de följde med pappa o karl till staffanstorp, så de får ni se bild på imorgon.

Regn

Regnig söndag!! Ganska mysigt de med.
Snart kommer pappa och äldsta lillebrorsan och ska sätta upp lite skåp i köket..
Sen följer jag med de hem, ska tvätta!! o sova där.. för imorgon ska vi till köpenhamn..
Hoppas de inte regnar bara =)

hej

Vill mysa..

HERREGUD!

Oh my god! hittade precis denna sidan. Gud så snygga kläder, men kostar ganska mkt! Någongång ska jag investera i nåt plagg därifrån..


outfit!

Såhär såg jag ut precis när jag gick till willys



♥ Lång svart tröja - GinaTricot
♥ Vit jacka/tröja - JC
♥ Halsband - Sannornas
♥ Sjal - JC
♥ Ljusa jeans - Bik bok
♥ Skor - Skopunkten
♥ Väska - Sweden design

Lampor


Såna här coola struktaturer har jag i taket! i vardagsrummet och
sovrummet.
Ska leta upp snygga lampor oxå. I vardagsrummet ska jag ha nåt hängande. I sovrummet ska jag ha nåt fräckt! vet inte än vad.





Godmorgon!!

Godmorgon!

Nu e de lördag igen! Har inga planer alls för denna helg! Men men jag överlever!
Ska ta o äta frukost nu... blir nog äggmacka :)

Kram på er.

Trodde..

Jag trodde att det var en kul grej att blogga..
men allt granskas in i minsta detalj,  varför kan inte folk sköta sitt eget liv bara?
Jag menar orka..

inte lika mkt kaos..

Tänkte bara visa att jag inte har lika mkt kaos här..
De mesta av mitt kök är ju i köket nu...

Innan


Nu

Uppdatering köket

Nu har köket fixas lite till. Kyl/frys är på plats. spisen/ugn står mitt i rummet. lite skåp är på plats. kaklet är köpt (svart mosaik)


Horoskop

Väduren

den 7 augusti

VARDAG:

Någon i din närhet är avundsjuk på att du alltid tycks ha turen med dig. Undvik att liera dig med denna person.


KÄRLEK/RELATIONER:

Idag bör du visa din partner uppskattning om du är rädd om ert förhållande.


PENGAR/ARBETE:

Ta det försiktigare med arbetet, var nöjd med att ha ett tryggt jobb. Investeringar du gör är mycket lyckade.


DAGENS CITAT:

Paul GŽraldy - Mannen tror att han väljer kvinnan, men det är nästan alltid tvärtom. Det är kvinnan som väljer den man som skall välja henne.


LYCKONUMMER:

13 (hur fan kan jag ha oturs numret som lyckonummer?)


Halsband!

Idag har jag fått mina fina halsband som jag beställt av Sannorna



vädret!

Idag är de sitta hemma o mysa väder.. men har ingen o mysa med :( fan va dåligt!!

R.I.P Olle

Olle, farmors bror har nu somnat in.
För ett tag sedan (1-2 månader) sedan fick han diagnosen Cancer (i magen tror jag..) precis som Bengt hade.
han va hemma i helgen, igår kom han tillbax till sjukhuset. Idag somnade han in stilla i sin sjukhussäng.

R.I.P OLLE

Faan Olle dog likadant som Bengt.. Bengt var min "plast" farfar.. han dog för 2 år sedan ganska exakt. har för mig att han avled 5 augusti.. Aldrig varit med om nåt så hemskt!!! Fan vad jag grät!
Olle bröt nästan ihop på Bengts begravning när han gick fram till kistan.

Glömt..

Jag har ju glömt att lägga ut bild på min gardrob.. som jag och mamma satte ihop... tog väll 1,5 dag eller nåt.,. men de va de värt ;) Idag har de varit och slipat och lackat golvet, DET BLEV SÅÅÅ FINT!

Sabbat bloggen..

Just de ja.. glömde säga att jag har sabbat min blogg. Min header försvann, vette fan hur? klantiga jag!! ska fixa de någongång, antingen om de e nån gullig själ som vill hjälpa mig få tillbax den, eller få nån att göra en ny snygg header... får se!! ;) Ber om att ha överseende med detta iallafall!

Nytt kök dag 1

Nu har min renovering av köket börjats. Pappa har rivit ut hela köket + spacklat.


Uppdatering..

Funderade länge på om jag skulle uppdatera förra inlägget, eller göra ett nytt. Det blev ett nytt iallafall!
Nu har jag fått Maddes bilder, så här kommer lite..


En av grillmästarena


 


Väntar på maten!

Anneli,Amanda och jag. SKÅÅL!


 


Alla fototgraferar när Amanda gungar ;)


Kareoke dags!


Någon låt vi inte kunde! haha


Madde, Amanda, jag
Liggandes: Anneli


Haha, såna miner vi har!


Trappbild!


 


Grillfest Oxie

Grillkväll: Tog 2 timmar att få igång grillen, vattenfall, kareoke och 7 tjejer..

Nu tänkte jag bjuda på lite bilder ifrån gårkvällen i Oxie.. Jag tog inte så mkt kort, men tror Madde har lite kort oxå.. så blir nog en uppdatering senare!


Outfit!!


Anneli och Amanda


Jag.. kolla ränderna!


Vattenfall konsekvenser!
Dricka ur en soppslev på en gunga.


Tha girls


Kareoke dags!


På bussen hem!

Utmanad!

Alla som har en blogg (och har tråkigt) är utmanade. Gör såhär: Googla, ta den första bilden och fuska inte! Sen slänger du in en kommentar här på min blogg om att du gjort utmaningen. Simpelt, va? (snodde detta av en tjejs blogg som jag råkade komma in på.. DOCK så tog jag bort vissa saker!)

1) Ditt förnamn: K.a.j.s.a

KAJSA.gif

2) Ditt efternamn: P.r.e.m.b.e.r.g

photo

3) Din gata: på ellstorp (men jag skriver inte ut gatan, men googlar på den!)



4) Kommunen du bor i : Malmö



5) Den person du pratade med sist: Amanda



6) Din ålder: 22



7) Sista du åt idag: Glass med fruktsallad



8) Färgen du har på tröjan du har på dig just nu: Blå


Martin o Linas lägenhet!

Nu finns Martin(min storebror) och Linas(hans sambo) lägenhet ute!
De flyttade ifrån Kalmar till Eskilstuna idag! Färdiga lärare e dom nu, så nu e de jobb som väntar dem!

Letar ni lägenhet i Kalmar så kolla här!

så hemskt! Pratade precis med pappa... och han sa att deras nya lägenhet i Eskilstuna (som de inte sett förren nu när de skulle flytta dit..) är en katastrof!! de hade tagit med sig toadörren och va inte städat eller nåt.. men de får ju kommunen fixa, men ändå! de flyttar ändå väldigt långt.

Fredag!

Ännu en vecka över! En jobbig vecka. Massor med barn och lite personal. Jag sa till en förälder att deras barn inte fick komma nästa vecka (för att de stog att hon va ledig). Pratat med en ny förälder oxå, men sa att han fick ringa tillbax v.33. Varit allmänt elak alltså! Orkade verkligen inte jobba idag...
Men nästa vecka kommer en till ordinarie tillbax iallafall... 4 personal (2 ordinarie o 2 vikarier) och 27 barn (både små o stora) hur fan ska de gå?  Vi har haft 22 barn(ssom mest) denna veckan och 4 personal (3 vikarier o 1 ordinarie) och det har varit sååå jobbigt. Ajja, vi får se hur de går.. Ja det var lite jobb snack!

Ikväll e de bara hemmakväll.. får se om någon tittar förbi kanske..
Imorgon är de grillfest hos Madde i oxie! FEEEEST! Ska bli så kul!
Bilder utlovas på söndag eller Måndag!

RSS 2.0